MENTORIT 22-23 (nuorisoseuravaikuttajat)

Tapahtuman kuva
10.1.2022, klo 00.05 - 31.12.2023, klo 23.59
17
Henna Liiri-Turunen, alueiden vastuuhenkilöt
Nuorisoseuravaikuttajat-ryhmissä vahvistetaan osallisuutta kansalaisjärjestötoiminnassa sekä kuulluksi tulemista ja osallistumista järjestön päätöksentekoon. Mentorit toimivat ryhmissä työntekijöiden työpareina ja suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat ryhmien toimintaa yhteistyössä.

Alueelliset Nuorisoseuravaikuttajat toimivat seitsemällä (7) eri alueella prosessimaisesti. Kunkin ryhmän toiveiden mukaan ryhmissä voidaan ottaa kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja asioihin paikallisesti, alueellisesti tai valtakunnallisesti.
  • Etelä-Suomi (kokoontumiset akselilla Helsinki – Riihimäki – Lahti) 
  • Kaakkois-Suomi (kokoontumiset akselilla Lappeenranta – Imatra - Kymi - Mikkeli)
  • Itä-Suomi (kokoontumiset akselilla Joensuu – Kuopio – Iisalmi)
  • Keski-Suomi (kokoontumiset akselilla Etelä-Pohjanmaa – Keski-Pohjanmaa – Keski-Suomi)
  • Lounais-Suomi (kokoontumiset akselilla Turku – Pori – Tampere)
  • Pohjois-Suomi (kokoontumiset akselilla Sodankylä – Rovaniemi – Oulu)
  • Pääkaupunkiseutu (kokoontumiset akselilla Helsinki – Espoo – Vantaa
Hankkeen toimintojen kautta opitaan lisää demokratiasta sekä kansalaisjärjestöjen toimintalogiikasta. Siinä tutustutaan laajasti vaikuttamiseen ja viestintään ja opitaan yhteisöllisesti organisaation toimintaa.

Toimintaa toteutetaan Erasmus+ hankkeena 2022-2023, jonka aikana on sekä valtakunnallista yhteistä toimintaa että ryhmien omaa alueellista toimintaa.  Tavoitteena on vahvistaa ja mahdollistaa suunnitelmien toteuttamista sekä lisätä osaamista ja taitoja vaikuttamisesta ja viestinnästä.

Toimintaa tekemässä Suomen Nuorisoseurat yhdessä piirijärjestöjensä kanssa: Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen liitto, Saimaan Nuorisoseurat ja Stadin Nuorisoseurat, Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura, Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ja Ylä-Savon Nuorisoseurojen liitto.

Lisätiedot:
Henna Liiri-Turunen, henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi, 044 207 3072

10.1.2022, klo 00.05 - 15.2.2022, klo 23.55
Suomen Nuorisoseurat ry, Nuorisoseurat Pohjois-Karjala, Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura ry, Nuorisoseurat Etelä-Häme, Saimaan Nuorisoseurat ry, Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ry, Nuorisoseurat Keski-Suomi, Nuorisoseurat Lappi, Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen Liitto ry, Nuorisoseurat Pohjois-Savo, Nuorisoseurat Uusimaa, Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liitto ry, Stadin Nuorisoseurat, Nuorisoseurat Lounais-Suomi
Suomen Nuorisoseurat ry alueelliset ryhmät www.nuorisoseurat.fi