Nuoret nuorisoseuravaikuttajat

Tapahtuman kuva
10.1.2022, klo 00.05 - 31.12.2023, klo 23.59
10.1.2022, klo 00.05 - 30.9.2022, klo 15.30
49
Riina Kylmälahti, Annina Laaksonen, Joonas Pokkinen
Nuorisoseuravaikuttajat-ryhmissä vahvistetaan osallisuutta kansalaisjärjestötoiminnassa sekä kuulluksi tulemista ja osallistumista järjestön päätöksentekoon. Nuorisoseuravaikuttaja on 15-25-vuotias ja kiinnostunut ympäröivästä maailmasta sekä omasta lähialueesta. Nuorisoseuravaikuttaja on kiiinnostunut toimimaan nuorisoseuroissa ja vaikuttamaan eri tavoin itselle tärkeisiin asioihin. Ryhmään osallistuminen on osallistujalle maksutonta.

Alueelliset Nuorisoseuravaikuttajat toimivat seitsemällä (7) eri alueella prosessimaisesti. Kunkin ryhmän toiveiden mukaan ryhmissä voidaan ottaa kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja asioihin paikallisesti, alueellisesti tai valtakunnallisesti.
  • Etelä-Suomi (kokoontumiset akselilla Helsinki – Riihimäki – Lahti) 
  • Kaakkois-Suomi (kokoontumiset akselilla Lappeenranta – Imatra - Kymi - Mikkeli)
  • Itä-Suomi (kokoontumiset akselilla Joensuu – Kuopio – Iisalmi)
  • Keski-Suomi (kokoontumiset akselilla Etelä-Pohjanmaa – Keski-Pohjanmaa – Keski-Suomi)
  • Lounais-Suomi (kokoontumiset akselilla Turku – Pori – Tampere)
  • Pohjois-Suomi (kokoontumiset akselilla Sodankylä – Rovaniemi – Oulu)
  • Pääkaupunkiseutu (kokoontumiset akselilla Helsinki – Espoo – Vantaa
Hankkeen toimintojen kautta opitaan lisää demokratiasta sekä kansalaisjärjestöjen toimintalogiikasta. Siinä tutustutaan laajasti vaikuttamiseen ja viestintään ja opitaan yhteisöllisesti organisaation toimintaa.

Toimintaa toteutetaan Erasmus+ hankkeena 2022-2023, jonka aikana on sekä valtakunnallista yhteistä toimintaa että ryhmien omaa alueellista toimintaa.  Tavoitteena on vahvistaa ja mahdollistaa suunnitelmien toteuttamista sekä lisätä osaamista ja taitoja vaikuttamisesta ja viestinnästä.

Toimintaa tekemässä Suomen Nuorisoseurat yhdessä piirijärjestöjensä kanssa: Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen liitto, Saimaan Nuorisoseurat ja Stadin Nuorisoseurat, Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura, Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ja Ylä-Savon Nuorisoseurojen liitto.

Lisätiedot:
Riina Kylmälahti, riina.kylmalahti@nuorisoseurat.fi, 040 441 1609
Joonas Pokkinen, joonas.pokkinen@nuorisoseurat.fi, 050 567 2586
1.2. alkaen Henna Liiri-Turunen, henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi, 044 207 3072

Suomen Nuorisoseurat ry, Nuorisoseurat Pohjois-Karjala, Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura ry, Nuorisoseurat Etelä-Häme, Saimaan Nuorisoseurat ry, Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ry, Nuorisoseurat Keski-Suomi, Nuorisoseurat Lappi, Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen Liitto ry, Nuorisoseurat Pohjois-Savo, Nuorisoseurat Uusimaa, Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liitto ry, Stadin Nuorisoseurat, Nuorisoseurat Lounais-Suomi
Suomen Nuorisoseurat ry alueelliset ryhmät www.nuorisoseurat.fi