Nuorisoseurojen DofE-seikkailu 2024

Tapahtuman kuva
24.5.2024, klo 16.00 - 26.5.2024, klo 13.00
20.3.2024, klo 12.00 - 21.4.2024, klo 23.30
0
Minna Pasi, minna.pasi@nuorisoseurat.fi, 040 566 0288
Nuorisoseurojen DofE-seikkailu
Evon retkeilyalueella 24.-26.5.2024


Tervetuloa kolmen päivän ja kahden yön mittaiselle seikkailulle Evon retkeilyalueelle. Seikkailulla koet luonnon läheisyyden vaelluksen, luonnossa toimimisen sekä retkeilytaitojen oppimisen kautta. Nuoret 14-24-vuotiaat voivat suorittaa Evolla harjoitus-, pronssi- tai hopeatason DofE-seikkailunsa.

Luontoseikkailun aikana majoitutaan teltoissa, valmistetaan ruuat retkikeittimillä ja liikutaan jalkaisin. Valmistautuminen kannattaa siis aloittaa ajoissa hankkimalla ulkoiluun soveltuvat vaatteet sekä rinkka, jolla voi kantaa painavia ja tilaa vieviä varusteita seikkailun aikana. Käveltävät matkat eivät ole mahdottoman pitkiä, mutta jalkineiden kannattaa olla kunnossa. Seikkailun järjestäjät hankkivat tarvittaessa teltat osallistujille.

Evon retkeilyalueella toteutettavalla seikkailulla toukokuussa voit suorittaa myös DofE:n harjoitus-, pronssi- tai hopeatason seikkailun. Tästä mahdollisuudesta saat lisätietoja omalta DofE-ohjaajalta. DofE, aiemmalta nimeltään Avartti, on kansainvälinen nuorille suunnattu ohjelma, joka innostaa löytämään omat vahvuudet ja kannustaa etsimään oman polun kehittyä ja kouluttautua. DofE:ssa on neljä osa-aluetta: taito, liikunta, vapaaehtoisuus sekä seikkailu.

Seikkailun tukikohtana toimii Rahtijärven kämppä. Jokainen osallistuja vastaa omista varusteista, retkiruoista ja matkustuksesta Lahteen, josta on yhteiskyyditys Evolle. Puuttuvia varusteita kysellään ilmoittautumislomakkeella. DofE-seikkailun suorittajat saavat lisätietoa varattavista varusteista, ruoista, kuljetuksista ja omalta ohjaajalta.

Ohjelma sisältää:
  • Vaellusta noin 25 km, mistä osa rinkan kanssa, osa kevyellä päiväreppuvarustuksella. Päivämatkat ovat noin 8-12 km.
  • Yhdessä kokemista ja oppimista (geokätköily, ruokailut, erätaitoja, suunnistusta, luontoliikuntaa).
  • Ruuanlaittoa maasto-olosuhteissa.
  • Yöpyminen teltoissa ja leiripaikan pystytystä.
  • Yhdessäoloa, rauhoittumista sekä seikkailua luonnossa.
  • Osallistujille järjestetään ennakkotapaamiset, jossa seikkailuun tähtäväät koulutusosuudet, ma 22.4. klo 15.30-17 sekä ma 6.5. klo 15.30-17.
Osallistumismaksu 35 € sisältää:
  • Koulutuksen retkeily- ja erätaitoihin
  • Rahtijärven kämpän tukikohtana seikkailun ajan.
  • Linja-autokuljetuksen Evolle Lahdesta (meno-paluu).
  • Vakuutuksen seikkailun aikana.
Jokainen osallistuja huolehtii itse tai yhdessä DofE-ohjaajan tai Knoppi-kouluttajan kanssa matkustuksesta Lahteen, retkiruoista sekä varusteista mukaan matkalle. Puuttuvia varusteita kartoitetaan ennakkotapaamisissa, joten osan varusteista voi lainata.

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään kokemusta retkeilystä ja vaelluksesta yhteystietojen lisäksi. Täytä lomake huolella ja mikäli olet alaikäinen, kysy huoltajalta suostumus kohtiin, joissa sitä pyydetään. Retkellä otetaan kuvamateriaalia järjestäjän omaan sekä toiminnan esittely- ja markkinointikäyttöön (Nuorisoseurat). Lomakkeessa kysytään suostumuksesi kuvien julkaisemiseen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja kotisivuilla. 

Ilmoittaudu mukaan su 21.4. mennessä!

Nuorisoseurojen seikkailu toteutetaan yhteistyössä Avartti-säätiö ja Suomen Nuoriso-opisto Paukkula kanssa. Seikkailua tukee Opintokeskus Kansalaisfoorumi.
https://dofe.fi
https://paukkula.fi
https://kansalaisfoorumi.fi

Suomen Nuorisoseurat ry
Evon retkeilyalue Rahtijärven kämppä