Webinaari: Training for trainers - Supporting young people's participation

7.12.2023, klo 18.00 - 20.00
17.10.2023, klo 13.30 - 7.12.2023, klo 12.00
0 / 50
Sini Korhonen
Innostu ja opi uutta nuorisotyöstä meillä ja maailmalla
 
Training for trainers -webinaarisarjan aikana innostutaan, opitaan ja jaetaan kokemuksia nuorisotyön puolelta sekä Suomessa että Belgiassa.
 
Kaksituntisen webinaarin aikana sukellamme nuorten osallisuuden tukemiseen. Webinaarialustajina meillä on Nazia Asif, Johanna Hurme sekä Thomas Petit.
  • Nazia Asif toimii projektipäällikkönä Suomen nuorisoseuroilla. Hänen työn sarkaansa on kehittää osallistavaa tapahtumatuotannon menetelmää sekä ohjata nuoria tekemään tapahtumia toisille nuorille Etelä-Savon alueella. Naziaa kiinnostaa tutkia, miten tapahtumatuotannon prosessiin ja ryhmään osallistuminen tuovat nuorille osallisuuden kokemuksia. Sekä, kuinka nämä kokemukset lisäävät nuorten itsetuntemusta saaden heidät hakeutumaan uusien mahdollisuuksien pariin.  Nazian tausta teatterissa vaikuttaa kovasti työskentelyotteeseen ja hän on ahkera käyttämään erilaisia toiminnallisia menetelmiä ohjatessaan.
     
  • Johanna Hurme toimii Nuori Kulttuurilla Kulttuurisen nuorisotyön suunnittelijana eli toisin sanoen verkkojen kutojana ja yhtymäpintojen luojana sekä innostajana nuorten taiteen ja kulttuurin parissa. Johannan sydän palaa kaikessa tekemisessä niin työ- kuin vapaa-ajallakin suuntaan, missä nuorten taiteen ja kulttuurin tekemisen arvostusta voitaisiin nostaa.
     
  • Thomas Petit toimii Ghentin kaupungissa tukien nuorten aloitteita ja toimintaa osana. Thomas on aktiivinen nuorten osallisuuden puolesta puhuja.
Yhteensä webinaarisarjassa on kahdeksan webinaaria, joista osallistujat saavat käytännön vinkkien lisäksi tietoa toiminnan kehittämiseksi. Webinaarit järjestetään klo 18-20 (Suomen aikaa), jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua töiden ja opiskeluiden puitteissa.
 
Syksy 2023

18.10.2023     The role and image of youth work in society
26.10.2023     Thinking outside the box
28.11.2023     Inclusion in leisure time activities
7.12.2023       Supporting young people's participation
 
Kevät 2024
18.1.2024       Enthusiasm and inspiration
13.2.2024       Good practices: DIY packages
20.3.2024       Good practices: Escape rooms
16.4.2024       Cooperation and stakeholders
 
Webinaarien alustajina on sekä toimihenkilöitä että vapaaehtoisia nuorisotyön organisaatioista. Voit tutustua alustajiin tarkemmin kunkin webinaarin tiedoista. Webinaarit pidetään englanniksi, mutta tulkkaamme tarvittaessa, joten sujuva englanninkielentaito ei ole edellytys osallistumiselle.

Webinaarisarjan muihin osiin voit tutustua nettisivuillamme https://trainingfortrainers.nuorisoseurat.fi/

Training for trainers on youth culture – hanke on Erasmus+ -rahoitteinen pienimuotoinen kumppanuushanke, jonka toimenpiteinä olemme kouluttaneet nuoria kouluttajia sekä ohjaajia molemmissa organisaatioissa. Lisäksi järjestämme yhteisoppimiseen liittyvän webinaarisarjan kaikille organisaation toiminnassa mukana oleville.
Suomen Nuorisoseurat ry