Nuorisoseurojen kouluttajakoulutus

15.1.2021, 11.00 - 17.1.2021, 12.00
13

Höntsä kouluttajakoulutus pe 15.1.2021 klo 11-20
KNOPPI-kouluttajakoulutus pe-su 15-17.1.2021 klo 17 alkaen
Tempoa Tenaviin kouluttajakoulutus (pe) la-su 16-17.1.2021 klo 17.00 alkaen pe
Kansantanssin ohjaajakoulutuksen kouluttajakoulutus (pe) la-su 16-17.1.2021 pe klo 17.00 alkaen


Kouluttajakoulutusten tavoite
Kouluttajalta toivotaan pedagogista osaamista ja valmiutta kouluttaa eri ikäisiä osallistavilla menetelmillä. Koulutettavien oletetaan hallitsevan perustiedot nuorisoseurajärjestöstä. Koulutus on tarkoitettu sekä uusille kouluttajille että täydennyskoulutukseksi aiemmin koulutuksen käynneille. Koulutuksissa käydään läpi nuorisoseurajärjestön arvot ja kasvatustavoitteet joiden pohjalta kouluttaja kouluttaa nuorisoseurojen kursseilla.


Höntsä kouluttajakoulutus
HÖNTSÄ 
-koulutus on suunnattu erityisesti Nuorisoseurojen harrastustoiminnan verkostolle, toiminnanohjaajille, Paukkulan ja muiden oppilaitosten opiskelijoille sekä paikallisten nuorisoseurojen ja  nuorisotalojen työntekijöille.

Höntsä-kouluttajakoulutuksen tavoitteena on avata höntsätoiminnan yksilöllisiä ja yhteiskunnallisia merkityksiä.  Tavoitteena on tarjota perustiedot höntsätoiminnan starttaamiseen ja ohjaamiseen. Lsikäsi tavoitteena on tutustuttaa Höntäoppaaseen ja muihin materiaaleihin, tarjota kokemuksia toiminnallisista menetelmistä. 
 

KNOPPI-kouluttajakoulutus
KNOPPI-kouluttajakoulutuksen tavoite on varmistaa, että Nuorisoseurojen KNOPPI-ohjaajakoulutuksessa olevat saavat saman sisaltöisen koulutuksen asuinpaikasta riippumatta. Tavoitteena on perehtyä opetussuunnitemaan ja sitä tukevaan valmiina olevaan materiaaliin sekä kehittää kouluttajien pedagogisia taitoja.
Kouluttajakoulutus on tarkoitettu kaikille ohjaajien peruskoulutuksesta aluetoimistoissa ja keskusseuroissa vastaaville kouluttajille ja kurssien järjestäjille. Se antaa hyvät perustiedot kouluttajana toimimisesta
.


Tempoa Tenaviin kouluttajakoulutus
Tempoa Tenaviin kouluttajakoulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat pitäneet Tempoa Tenaviin ryhmiä ja pystyisivät jatkossa kouluttamaan uusia Tempoa Tenaviin ohjaajia alueille. Koulutuksessa perehdytään kouluttajan taitoihin, käydään läpi uusittu opetussunnitelma sekä Tempoa Tenaviin materiaali. Koulutus toimii osittain kutsukoulutuksena. 

Kansantanssin ohjaajakoulutuksen kouluttajakoulutus
Kansantanssin ohjajakoulutuksen kouluttajakoulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat jo kouluttaneet kansantanssin ohjaajakoulutusta tai jotka haluaisivat jatkossa toimia kouluttajina. Koulutuksessa perehdytään kouluttajan pedagogisiin taitoihin, verkko-ohjaamiseen sekä käydään läpi uudistettu opetussuunnitelma.  Koulutus toimii osittain kutsukoulutuksena. Koulutuksen yhteyshenkilönä toimii Riia Niemelä. 

Koulutuksiin valitaan henkilöt ilmoittautumisen jälkeen. 

koulutusviikonloppu on ilmainen koulutukseen valituille kouluttajille, muille 150 euroa.

Ilmoittautuminen 15.12. mennessä.


15.12.2020, 23.55
Suomen Nuorisoseurat ry
Suomen Nuoriso-opisto Paukkula, Mikkeli