PERUTTU Saa tanssia! -paritanssipajat Joensuussa

Tapahtuman kuva
19.9.2020, klo 10.30 - 16.30
5
Henna Liiri-Turunen, henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi / 044 207 3072
Saa tanssia! -paritanssipajoissa kokeillaan paritanssilähettilään johdolla, millainen vuorovaikutus parin ja musiikin kanssa syntyy tai millaisesta liikkeestä tanssi muodostuu. Perusteiden jälkeen kokeillaan jo ensimmäisiä variaatioita. Paritanssipajat ovat kaikille avoimia. Ohjaajina toimivat Pispalan Sottiisin paritanssilähettiläät.

Tanssimateriaali on SottiisiMoves-tapahtuman Saa tanssia! -teoksesta, joka nähdään Tampereella lauantaina 17.10.2020. SottiisiMoves 2020  järjestetään Tampereella 16.-18.10.2020 ja se on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. Tervetuloa pajaan tanssimaan ja tervetuloa Tampereelle!

Päivän sisällöt:
*Baalit* on sikermä karjalaisia pikkutansseja. Baalit tanssitaan tietyn kaavan mukaan. Tanssit on kerätty karjalaisista kylistä. Baalit on suunniteltu erityisesti nuorille.
*Tampere* koostuu kahdesta sottiisista, jotka harjoitellaan tanssimaan tietyn kaavan mukaan. Lisäksi opetellaan polkkaa ja valssia ja haetaan varmuutta perusaskeleen variaatiohin.
*Svengi* on lunki materiaali, luvassa jenkkaa, piiripoloneesia ja polkettia. Jenkkaan kokeillaan ja opetellaan uusia variaatioita, tutustutaan ja syvennetään taitoja polketista ja piiripoloneesista

Ohjelma:
10.30-12.00 Baalit (2h)
12.30-14.00 Tampere (finaali) (2h)
14.15-16.30 Svengi (3h)

Kouluttajana toimii paritanssilähettiläs Maiju Laurila, tanssinopettaja (amk) yhdessä muusikko Reetta-Mari Kellokosken, musiikkipedagogi (amk) kanssa.

Huomioitavaa:
-
Yhteisötalolla käytössämme on salin lisäksi myös nuorisotilan puoli, jossa löytyy jääkaappi, mikro ja astioita eväiden syöntiä varten. Järjestäjä tarjoaa kurssikahvit!
- Yhteisötalon pihalla on hyvin maksutonta parkkitilaa
- Sisäänkäynti talon takapäädystä leikkipuistoalueen läpi

Osallistumismaksu ja peruutusehdot:
Pajan hinta 10 e/kaksi osaa ja 15 e/kaikki kolme osaa.
Osallistumismaksut laskutetaan jälkikäteen, ei käteismaksua.

Ilmoittautuminen on sitova. Ethän kuitenkaan tule kurssille sairaana tai edes lieväoireisena. Kurssimaksua ei laskuteta mikäli syynä poissaoloon on sairaus. Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on yhteensä vähintään 20 hlö.

Seuraamme koronatilannetta ja noudatamme valtioneuvoston ohjeistuksia kokoontumisrajoituksissa. Mikäli mahdolliset muutokset vaikuttavat kurssin toteutumiseen, ilmoitamme siitä.

Saa tanssia! -pajoissa mukana Kansalaisfoorumi ja Museovirasto/Koko Suomi osaa sottiisia -hanke.


12.8.2020, klo 15.00 - 6.9.2020, klo 23.59
Nuorisoseurat Pohjois-Karjala
Reijolan yhteisötalo